Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

Корум Дружківський машинобудівний завод випустив перший прохідницький комбайн після переїзду

Корум Дружківський машинобудівний завод випустив перший прохідницький комбайн після переїзду

Корум Дружківський машинобудівний завод (ДТЕК Енерго) продовжує працювати заради енергетичної стабільності України, незважаючи на війну. Після вимушеної релокації з Донеччини підприємство відновило свою роботу і вже випустило новий комбайн КПД. Тепер дружківські прохідницькі комбайни збирають на Дніпровщині.

«Наразі виробництво заводу розкидане по всій країні. Збиральний майданчик з виготовлення комбайнів запустили на Дніпровщині. Вже через місяць після релокації ми виготовили новий комбайн. Без проведення та підготовки гірничих виробок унеможливлюється вуглевидобування, тож своєчасне постачання прохідницького обладнання — це наш вклад у надійність української енергосистеми. Зараз ми сконцентрували усі виробничі процеси на обслуговуванні вуглевидобувних підприємств ДТЕК Енерго», — зазначила Тетяна Калугіна директор «Корум Дружківського машинобудівного заводу».

Комбайни КПД успішно працюють на українських шахтах та зарекомендували себе як надійна високопродуктивна техніка. Від своїх попередників КПД відрізняється надійністю та інноваційністю. Машина обладнана електронною системою візуалізації, яка дає можливість гірникам контролювати роботу вузлів, та, за потреби, проводити профілактику. Також особливістю системи управління даного комбайна є можливість запису даних про режими його роботи на флеш-накопичувачі - так звана функція «чорної скриньки». Це дозволяє диспетчеру шахти детально аналізувати дані щодо експлуатації обладнання.

Це вже другий комбайн, випущений машинобудівниками ДТЕК Енерго на нових виробничих майданчиках Дніпровщини. Днями на одному з них вперше виготовили новітній потужніший та витриваліший прохідницький комбайн RH220, також призначений для роботи на вугледобувних підприємствах регіону. Також майданчики компанії працюють у Хмельницькому та на Волині.

#