Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

За 5 місяців цього року машинобудівники ДТЕК Енерго виготовили 10 нових комбайнів та більше 400 тисяч запчастин для обладнання шахт

За 5 місяців цього року машинобудівники ДТЕК Енерго виготовили 10 нових комбайнів та більше 400 тисяч запчастин для обладнання шахт

В розпал підготовки України до майбутнього опалювального сезону машинобудівники ДТЕК Енерго продовжують допомагати українським шахтам видобувати достатньо вугілля для стабільної роботи теплоелектростанцій. За перші п’ять місяців 2023 року на машинобудівних заводах ДТЕК Енерго було виготовлено 327 одиниць гірничо-шахтного обладнання (ГШО), у т.ч. 10 нових комбайнів та майже 422 тисячі запчастин та комплектуючих. 

Підтримка українських шахт новою і надійною технікою вкрай необхідна для збереження стійких темпів видобутку вугілля, а відтак – і надійної роботи українських теплоелектростанцій восени та взимку. Фронт робіт у українських шахтарів в розпал війни величезний. Цього року вони запланували запустити 28 нових лав. Завдяки новому обладнанню у січні-травні цього року 11 із запланованих лав вже запрацювали.

«Минула зима показала критичну важливість теплової генерації для коректної роботи енергосистеми України. Попереду не менш складний виклик, який потребує командної роботи всіх наших підприємств – і машинобудування, і шахт, і електростанцій. Працюємо на максимумі на своєму енергетичному фронті, щоб у українців було світло і тепло взимку», - підсумував генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Серед найближчих задач машинобудівників – замінити вентилятор головного провітрювання на одній з шахт компанії. Через значні розміри вентилятора та його масу - 105 тонн, остаточне складання буде проведено під час монтажу на шахті. Обладнання забезпечує шахтарів свіжим повітря та створює комфортні умови праці у цілодобовому безперервному режимі 24/7. Шахтні вентилятори порівнюють з легенями, бо без них життя неможливе. Це вкотре доводить, що без роботи машинобудівників неможлива стійка робота шахт, а відтак - і енергетиків.

IMG_0161.jpg

#