Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

Машинобудівники ДТЕК Енерго виготовили новий прохідницький комбайн для стабільного видобутку вугілля

Машинобудівники ДТЕК Енерго виготовили новий прохідницький комбайн для стабільного видобутку вугілля

Напередодні опалювального сезону машинобудівники ДТЕК Енерго виготовили новий прохідницький комбайн RH110. Ця модель стане найуніверсальнішою на вугільних підприємствах компанії та допоможе шахтарям видобувати вугілля для теплоелектростанцій

Новий прохідницький комбайн відрізняється від своїх попередників вдосконаленою та збільшеною конструкцією виконавчого органу. Всі основні металоконструкції, які контактують з гірською масою, виготовлені зі зносостійкої сталі, що забезпечить ефективність роботи у важких гірничо-геологічних умовах. Маса комбайну - майже 55 тонн, що на 20% більше за попередні моделі. Електрогідравлічна частина комбайна виготовлена із застосуванням сучасних комплектуючих провідних європейських виробників. Все це забезпечить підвищену надійність роботи для шахтарів.

Система керування оснащена пультами дистанційного керування європейського виробництва. Параметри роботи обладнання передаються на поверхню на пульт диспетчера для оперативного моніторингу виробничих показників. Модернізована система діагностування стану основних систем скоротить час на обслуговування і планування замін запасних частин. Це робить процес управління комбайном простішим та зручнішим.

«Попри війну та релокацію машинобудівники продовжують забезпечувати потреби українських шахтарів в обладнанні. Новітня і якісна техніка вкрай необхідна для збереження стійких темпів видобутку вугілля, а відтак - роботи українських теплоелектростанцій восени та взимку. Все для того, щоб у домівках українців було світло і тепло. Тому виведення на ринок нового комбайну дозволить забезпечити шахтарів країни надійнішим, продуктивнішим та швидким обладнанням для проведення гірничих виробок», - зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Загалом для надійнішого проходження Україною опалювального сезону у січні-серпні цього року машинобудівники компанії виготовили та відремонтували 580 одиниць ГШО. Серед ключової продукції для потреб шахтарів – 13 нових прохідницьких та очисних комбайнів. Також за перші вісім місяців року машинобудівники забезпечили українських шахтарів 758 тисячами запчастин та комплектуючих.

#