Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

Для підтримання українського вуглевидобутку машинобудівники виготовили 14 комбайнів та майже 1 мільйон запчастин

Для підтримання українського вуглевидобутку машинобудівники виготовили 14 комбайнів та майже 1 мільйон запчастин

Зі стартом опалювального сезону машинобудівні підприємства Corum (ДТЕК Енерго) продовжують посилено працювати та підтримувати потреби українських шахтарів в гірничо-шахтному обладнанні (ГШО).

Для надійнішого проходження Україною осінньо-зимового періоду за десять місяців цього року машинобудівники виготовили та відремонтували 695 одиниць ГШО. З ключового – випустили 14 нових прохідницьких та очисних комбайнів. Додатково забезпечили українських шахтарів майже 931 тисячею запчастин та комплектуючих.

Завдяки роботі машинобудівників шахтарі продовжують видобувати вугілля на максимумі та підтримувати необхідні запаси палива для надійної роботи українських теплоелектростанцій і енергосистеми України в цілому.

«З початком війни так історично склалося, що на передовій енергетичного фронту українці бачать лише енергетиків. Але є й ті, чия робота не така помітна, але не менш важлива. Це шахтарі і машинобудівники. Адже теплоелектростанції, особливо в період нелегкого опалювального сезону, мають бути забезпечені достатньою кількістю вугілля. А для цього усі потреби вуглевидобувних підприємств у гірничо-шахтному обладнанні мають бути забезпечені в повній мірі. Робимо для цього усе можливе», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

#