Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

Corum Group уклав перший контракт на поставку обладнання в Індію

Corum Group уклав перший контракт на поставку обладнання в Індію

Corum Group (ДТЕК Енерго) виходить на ринок Індії. Компанія здійснить комплексну поставку механізованого забійного комплексу для Bharat Coking Coal Ltd, яка входить до складу найбільшої вугледобувної компанії у світі Coal India Ltd.

«Співраця з Coal India Ltd, річний видобуток якої становить понад 600 млн тонн, – один із найважливіших контрактів у рамках реалізації нашої Стратегії 2030. Ми здійснюємо цей контракт в рамках чотирьохсторонньої угоди з приватною компанією Indu Projects Ltd і державними підприємствами Singareni Collieries Company Ltd і Bharat Coking Coal Ltd, що говорить про важливість проекту для всієї галузі. Наш механізований комплекс допоможе вести результативний видобуток вугілля у складних гірничо-геологічних умовах. Наразі ефективність нашого обладнання та нашу експертизу оцінять ще в одній країні», - прокоментував Михайло Потапов, генеральний директор Corum Group.

Підписання контракту відбулося у Посольстві України в Індії, Нью-Делі. Постачання механізованого забійного комплексу до Індії включає як власні рішення Corum Group, так і інтегровані рішення інших компаній. До неї входять: 149 секцій кріплення ДТМ 20/43 виробництва «Корум ДрМЗ», конвеєрне обладнання (забійне, штрекове і стрічкове) - виробництво «Корум Світло шахтаря», очисний комбайн Eickhoff, насосні станції KAMAT і комплект електрообладнання.

«Компанія Bharat Coking Coal Ltd планує вести видобуток вугілля на шахті Moonidih не менше 9 років. Тому в першу чергу розглядалися пропозиції компаній, які матимуть гарантований ринок збуту продукції в найближче десятиліття. Corum Group, як один з бізнесів ДТЕК Енерго з власними шахтами, мав очевидну перевагу», — каже Андрій Міронов, керівник з розвитку проектів в Індії. 

Механізований комплекс почне працювати у шахті вже на початку 2023 року. Завдяки новому обладнанню шахта зможе збільшити видобуток до 2,5 млн т вугілля на рік. Щоб навчити шахтарів правильно використовувати обладнання, Corum Group направить команду своїх спеціалістів в Індію на півроку.


Довідка:

Indu Projects Ltd – велика приватна компанія, заснована в 2001 р. Займається будівництвом житлової нерухомості, інфраструктурними проектами (аеропорти, залізниці, системи зрошування, промислове будівництво, проекти в енергетиці, видобування вугілля).

Coal India Ltd - найбільша у світі з видобутку вугілля: річний видобуток понад 600 млн т, річний оборот понад $12 млрд, а в штаті – понад 272 тисячі співробітників. Coal India Limited володіє 345 шахтами, з яких 151 підземна, 172 відкритих і 22 змішаних шахти. Компанія зараз експлуатує 13 вуглезбагачувальних фабрик загальною потужністю 35,38 млн т на рік (з них 11 коксівних вуглезбагачувальних та 2 некоксівні), а також управляє іншими інфраструктурними підприємствами.

Bharat Coking Coal Ltd - підприємство державного сектора, що займається видобуванням вугілля та суміжними видами діяльності. Виробляє більшу частину коксівного вугілля, що видобувається в країні, річний видобуток становить понад 25 млн т на рік. Наразі компанія експлуатує 36 вугільних шахт, у тому числі 11 підземних, 16 кар'єрних та 9 змішаних шахт, також має 8 вуглезбагачувальних фабрик, 4 з яких перебувають у стадії будівництва. Загальна кількість персоналу становить понад 41 тис. осіб.

Singareni Collieries Company Ltd - державна вугледобувна компанія, що перебуває у спільному володінні уряду Телангани та уряду Індії. Запаси вугілля Сінгарені простягаються на 350 км, а геологічні запаси становлять колосальні 8791 млн. т. Наразі SCCL експлуатує 20 кар'єрів та 25 підземних копалень, з чисельністю персоналу понад 44 тис. осіб, річний видобуток понад 50 млн тонн.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії – 13,5 ГВт. У видобуванні вугілля створено повний виробничий цикл: видобування і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного обладнання.

Corum Group - найбільший виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні та входить до складу енергетичної компанії ДТЕК Енерго. Об’єднує машинобудівні підприємства «Корум Світло шахтаря», «Корум Дружківський машинобудівний завод», «Корум Шахтспецбуд» і Corum Repair. Ключові клієнти компанії - 14 найбільших видобувних холдингів, активи яких налічують 150 шахт і кар'єрів. Техніка Corum працює на гірничовидобувних підприємствах у 15 країнах світу.


#