Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

Велика ремонтна кампанія: У 2022 році ДТЕК Енерго інвестує в ТЕС, шахти і машинобудувні підприємства рекордні 7,2 млрд грн

Велика ремонтна кампанія: У 2022 році ДТЕК Енерго інвестує в ТЕС, шахти і машинобудувні підприємства рекордні 7,2 млрд грн

Цьогоріч ДТЕК Енерго планує інвестувати у розвиток видобутку вугілля на шахтах, ремонтну кампанію на ТЕС та розвиток машинобудування рекордні 7,2 млрд грн. Це найбільший обсяг вкладень компанії за останні три роки.

Так, у 2022 році ДТЭК Енерго збільшить інвестиції у вугільні підприємства до 4 млрд грн. Це на 670 млн грн або на 20% більше, ніж минулого року. Ці кошти підуть на підготовку нових капітальних гірничих виробок, закупівлю шахтного обладнання, розвиток та підтримку підземного транспортного ланцюга, підвищення ефективності виробництва.

Також компанія запускає велику ремонтну кампанію на ТЕС, щоб зміцнити їх надійність та стабільність поставки електроенергії. Цього року на ремонтну кампанію блоків ТЕС, загальностанційного обладнання, будівель та споруд компанія планує виділити рекордні понад 2,8 млрд грн. Із них інвестиційна складова, зокрема, затрати на капітальні ремонти збільшені на 25%. Це є найбільшим обсягом вкладень компанії за останні три роки. У рамках підготовки до наступного опалювального сезону заплановано провести 32 планових ремонти енергоблоків станцій.

У машинобудівні активи - підприємства Corum Group – ДТЕК Енерго інвестує 361 млн грн. Це майже в 6 разів більше, ніж роком раніше, і в 9 разів більше, ніж у 2020-му.

«Цей рік стане роком великої ремонтної кампанії в ДТЕК Енерго. Значні інвестиції в наші теплові електростанції підвищать надійність та безпеку роботи обладнання станцій. Реалізація цих планів необхідна для стабільної підготовки до наступного опалювального сезону. Але їх своєчасне і повноцінне втілення, багато в чому, залежить не лише від компанії, але і від створення сприятливих умов на ринку енергетики. Тож компанія продовжує активно вкладати у ремонтні роботи та робить все необхідне, щоб забезпечити світлом і теплом оселі українців. А збільшення інвестицій у вугледобувні та машинобудівні підпраємства дозволяє розраховувати на нарощування цьогоріч власного видобутку до 17,5 млн т», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

#