Ми використовуємо cookie та подібні технології, щоб гарантувати максимальне зручність користувачам
Зрозуміло

Машинобудівники ДТЕК Енерго запустили нове виробництво у Дніпрі

Машинобудівники ДТЕК Енерго запустили нове виробництво у Дніпрі

Релокація заводу не стала на заваді розвитку підприємства. На «Корум ДрМЗ» розпочали виробництво рукавів високого тиску з кінцевою арматурою.

Рукав високого тиску (РВТ) — це герметичний гнучкий шланг, призначений для транспортування спеціальних гідравлічних рідин (масла, води чи водно-масляної емульсії, тощо) під високим тиском. РВТ застосовуються в переважній більшості обладнання і техніці, які використовуються в машинобудуванні, будівництві, промисловості.

Рукава високого тиску з кінцевою арматурою — не нова продукція для «Корум ДрМЗ», бо РВТ широко використовують на підприємстві при виготовленні техніки для вугільної промисловості й завод цілком забезпечував свої потреби. Однак, дільниця з виготовлення РВТ потребувала модернізації. Інвестпроєкт реалізували вже після релокації на дніпровський майданчик. Для організації виробництва придбали 5 станків та стенд для випробувань, ще частину обладнання перевезли з Дружківки.

рукава 2.jpg_1

Нині «Корум ДрМЗ» може випускати всю лінійку РВТ, яка використовуються в обладнанні для вугільної промисловості. Кожен шланг високого тиску проходить перевірку на герметичність при максимальному навантаженні. Діапазон температур робочої рідини через РВТ складає від -40 до +100°С. Вироби «Корум ДрМЗ» відрізняються надійністю, високою якістю і міцністю, так як повинні гарантувати абсолютну безпеку під час експлуатації.

Завдяки інвестиціям у нове обладнання, підвищилась продуктивність та якість виготовлення рукавів, на відміну від старого обладнання, розробки 80-х років минулого століття. Нові верстати для обтискання РВТ, обладнані електронним мікрометром, який дозволяє виставити діаметр обтиску з точністю до 0,01 мм. Це підвищує якість з’єднання та забезпечує виробу додаткову надійність. Також обтискні верстати обладнані швидкозмінним інструментом, що економить час при налаштуванні. Випробувальний стенд теж обладнаний електронними датчиком тиску та таймером, що дозволяє проводити випробування РВТ в автоматичному режимі, після налаштування на випробувальний тиск та час випробування. Все нове обладнання є компактним та мобільним, з вбудованими маслостанціями, що дозволило уникнути витрат на проведення комунікацій.

«Раніше на дільниці виготовлялося до 8 тис. РВТ на місяць, то наразі виробнича потужність значно виросла та становить близько 13 тис. рукавів на місяць. Цього цілком достатньо для комплектації продукції заводу і забезпечення потреб у РВТ шахт», — зазначив Вадим Саєнко, головний інженер «Корум ДрМЗ».

Машинобудівники працюють на благо України, забезпечуючи шахтарів всім необхідним обладнанням.

Тримаймо стрій!


#